* * *
Те тръгнаха Майко - децата ти,
те тръгнаха - тебе оставят
с протрити сакчета и...
ликът ти в сърцата си,
никога...
не ще те забравят....
/Napolitano/
****************************************************************************
Прокуди ги Майко - страната им,
Държавници - глупци неразбрани,
наредили погрешно съдбата им,
в душите им... отворила рани...
Аз зная Майко - тежко е,
душата плаче - сина провождаш,
но... прости Майко - сърце младежко е
в съня си само, ще го спохождаш...
И ще го питаш : - Защо бе, Мама?...
Защо бе сине - не те разбирам?!...
Без тебе чедо, съм глуха - няма,
в сърцето само - сълзи събирам...
Аз искам сине, щастлив да бъдеш,
иди, открий я, таз твоя "радост",
но знай още сине, ако си додеш,
ще си загубил... и мен, и младост...
Дано те дочакам - щастлив да те видя,
да те прегърна - мъдър - порастнал...
След туй, ако речено е, да си отида
и огъня в мене, нека угасне...
Остани тук бе сине - къде отиваш?!...
* * *
© Валентин Желязков Все права защищены