Ще си тръгна от живота ти ... тихо.
Ще прошепна последно за сбогом.
Ще закътам дълбоко в сърцето си,
спомена за късната обич.
И ... оставям ти всичките изгреви,
които копнежно посрещахме,
всеки лъч докоснат с обичане,
уловен през сивите облаци.
Оставям ти безсънните залези,
с диви вопли до болка наситени
от длани, горещи и восъчни,
с дъха на пламъци сини.
Оставям ти аз ... любовта си,
а себе си ... превръщам в спомен.
© Дочка Г Все права защищены