От днес и нататък прощавам на себе си.
За всичко, което не съм или съм,
за всяка невярна преценка за другите,
за всяко съмнение, за всеки провал.
За хора, които допуснах в сърцето си.
За тези, които не задържах.
За всичко преглътнато и неизречено,
за всяка надежда разпъната в кръст.
От днес и завинаги прощавам на себе си.
За всичко, което не съм или съм,
затова, че протягах към бездна ръцете си ,
за първата крачка... и за втората пак.
За залъка, който засяда във гърлото.
За глътката въздух, която поех.
за това, че през времето
не простих на душата си-
Прощавам си, Боже, прости ми и ти...!
© Анета Все права защищены