8 апр. 2006 г., 16:32

"От живота/ненадломена - с несломено сърце" 

  Поэзия
2050 0 2

"От живота/ненадломена - с несломено сърце"


Удар след удар понасях

от съдбата на плещите крехки,

в убити копнежи все газех

съпричастна с бедите човешки.

 

От тежкия живот ненадломена

черпех от нещастието сили

с несломено сърце преродена,

по – жива от всичките живи.

 

На вред всяка трудност посрещах

не спирана от никой и нищо,

в дланите вяра събирах

в живота опитвах от всичко.


стих върху цитат от поемата "Ралица"

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ! Прекрасно !
  • "...по – жива от всичките живи.
    На вред всяка трудност посрещах
    не спирана от никой и нищо,
    в дланите вяра събирах
    в живота опитвах от всичко."

    Мн хубаво си го казала, Браво!
Предложения
: ??:??