27 сент. 2010 г., 16:18

... от пати(л/н)ата на чувствостишията… 

  Поэзия
941 0 33



... от пати(л/н)ата на чувствостишията…



Цяло житно поле имаш.

В моя празен хамбар вятър ме гони.

В душата ми - ту пек, ту киша...

Чакам един прабългарин. И коня му.

 

И паля искри под копитата.

Да мога вятър да съм насрещен,

ще му разчупя Слънчева пита...

Ще сбера солта от плещите му.

Ще разпусна на паша коня му.
Юздите на гръб ще преметна.
Да пие… и да счупи стомната...
Защото останалото... е Вечност…!


© Таня Георгиева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??