10 февр. 2015 г., 20:25

От всяко дърво свирка... 

  Поэзия » Гражданская
706 0 0
Реших да опитам,
човек да излъжа,
но мигом усетих,
че носът ми расте!
Реших без да питам,
кутре да развържа.
Добро уж направих,
но останах с издрани ръце!

И си тръгнах напред
по мойта пътека.
С честност и труд
да търся успех
в днешния свят.

И се взирах навред
за моята "Мека",
но глас аз дочух
с презрителен смях:
"Не става от теб депутат!"

И гражданин станах,
почти европеец.
И бизнес захванах
със чужд капитал.
На живот го ударих,
а вътре у мене
се топеше човека,
направен от кал.

И погледнах напред
и вместо пътека -
врява и смут,
вопъл и прах
в новия свят.

И потърсих отчаян
пак своята "Мека",
а познатият глас
с въздишка ми рече:
"Бъди си човек - не човече!"

© Димитър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??