Поисках да те нарисувам.
Чертичка, две. Сърцето – изпотъпкано.
Не те разбирам. Как ли се купува
душа, която да обича въпреки?
Не исках да ти се натрапвам.
И може би погрешно ти се случих.
Не искам да копая и ограбвам
най-важното, което не получих.
Не искам да ограбвам. Но как искам
от тебе да изтръгна разкаяние
за думите – високите и ниските,
за всичките несбъднати признания.
Отивам си. И няма да ти липсвам.
Над рамото си спирам да надничам.
Стоях до тебе твърде, твърде близко.
А близкото не става за обичане.
© Елена Биларева Все права защищены