18 окт. 2018 г., 07:51

Отечество любезно 

  Поэзия » Пародии
1607 1 6

             ОТЕЧЕСТВО ЛЮБЕЗНО

/съвременен прочит на Иван Вазов/

 

Отечество любезно, как хубаво си ти!

Как твойте политици говорят ни омайно!

Как залъка в устата всинца ни горчи

и с усмивка свинска, без свян крадат те тайно

и сълзи как напират в немощни очи.

Отечество любезно, как хубаво си ти!

 

Коя земя от теб е по-пъстра, по-богата?

А в нищета и бедност, сал тук  живей раята.

Гробищата тънат в скверност и разруха

и големците, Майко, как твой плач не чуха?

Мало и голямо взе пътя за чужбина,

а ти се превърна в циганска родина.

 

Що стори, Мале ти с Българите горди?

По кофите ровят, животът в шепа стискат,

а циганските орди си правят к`вот' си искат.

Какво сгрешихме Боже, че тъй ни ти наказа?

Животът ни е пълен със завист и омраза.

Съсипахме те, Майко, Ти – раят на земята,

сал с горест днес ни даваш заслужена отплата.

 

Отечество любезно, ти родино клета,

твойте, мила Мале, големци проклети

решиха, настаниха ислямски бежанци,

а ний живеем в теб, кат` същий чужденци.

Децата ти в чужбина, да случат те барем

а тук кат` чужденци във тебе ще умрем.

Отечество любезно, прекрасно беше ти

и края го написах със сълзи на очи!

 

                           авт.В. Христов 31.08.2017г.

© Веселин Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??