17 мар. 2015 г., 20:26

Отговор 

  Поэзия » Любовная
454 0 1

И на този черноокият въпрос как да отговоря?

 

Да се скрия ли във пролетните губери

от откъснати току що бели ябълки?

Или вечер всички котки на тавана да погаля?

Да се втурна ли в мазетата на хладно

и да хвърля всички есенни надиплени килими?

Пак не мога...

Няма как от него да се скрия...

 

Мога да разкажа пролетта,

лятото да събера на топло.

Мога да опиша есента

и морето в синята му рокля,

зимата да събера в ръка

и невидимото видимо да сторя...

 

Но на този черноокият въпрос как да отговоря?

 

16.03.2015

В.Търново

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Мога да разкажа пролетта,
    лятото да събера на топло.
    Мога да опиша есента
    и морето в синята му рокля,
    зимата да събера в ръка
    и невидимото видимо да сторя.."

    Браво!
Предложения
: ??:??