2 дек. 2015 г., 12:48

Отива си лятото 

  Поэзия » Другая
555 0 2

Отива си лятото

 

Отива си лятото. Слиза с прохлада нощта –

самотница стара, дошла да подири утеха.

Нептун ù е сребърен лунен килим завещал

и в куха черупка – от младост сподавено ехо.

 

Потайният Рак топлина е от слънцето взел,

суетният Лъв авантюра е имал на плажа

и пак целомъдрена Дева кръстосва нозе,

с една премълчана любов да се самонакаже.

 

А лятото шепне: „Те, както и лани, уви,

промяна в подхода отложиха за догодина.

Денят, уморен да ги грее и гали, се сви,

а ентусиазмът ми скърши се и попремина.”

 

Напразно се мъчеше да ни направи добри,

с енергия неизтощима на някой хидалго,

сонети изящни и музика нам подарил,

от нас изпроводен със присмех от рап и от чалга.

 

Отива си лятото с първия есенен дъжд,

с последния чироз, на вилица наша набоден,

а мокрият пясък настръхва, разбрал изведнъж,

че само със вестника скъсан беседа ще води.

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??