Като пашкул в листата на
цвете се скрих.
Останах там... не знам колко
време,
а светът навън не беше никак тих.
Дойде пролетта и цветето
разви в красив цвят своите листа.
Открита. Гола. Останах само по
душа пред света.
Поживях и покрих
себе си с любовта.
Вече не ми трябват нечии листа,
за да се скрия.
Открита. Открита съм сега.
В лек полъх танцувам със света,
в птичи гласове слушам
песента.
Открита... по душа, докосвам се
зад небесните слънца,
живея в други времена...
там с прашинка повече красота.
Инес Тарашева
© Инес Тарашева Все права защищены