21 нояб. 2020 г., 07:44

Откровение 

  Поэзия » Любовная
141 0 2

На кръстопът... Разцепва се на две -

сърцето ми - на болка и надежда.

Ту страда то, ту искрено зове

след неочакваната наша среща.

 

Изправен съм пред трудната дилема -

по старият ли път да продължа

или по нов със тебе да поема,

чисто сливайки душа с душа?

 

Защо те мъчи моето признание?

Съмняваш се! Не ще те укоря!

Нужно е и време, и старание,

за да докажа, че за теб горя.

 

Дай ми шанс! От мене не страни!

Не унивай ти и не мълчи!

Ела отново и ме погледни

с най- прекрасните, добри очи!

 

Топлина си ти, която аз

искам да докосвам с любовта.

В очакване за тебе всеки час

е самота и тръпка, и мечта.

 

Да изгасне нежността, не бива!

Не бъди за мен случаен знак!

Нека има светла перспектива!

Жадувам силно да те видя пак!

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасно!
  • Пристъпвам тихо в цветния листец...
    О, аз ще взема златната си лира,
    ще те поръся с трелите - прашец,
    че сърцето ми от смут направо спира... 😋
Предложения
: ??:??