20 янв. 2011 г., 16:09

Отвън, отвътре 

  Поэзия » Другая
570 0 1

Сърцето ми да се стаи не може.

Не иска вече то да се тревожи

за туй, дали зората ще изгрее,

дали небето днес ще оцелее...

 

Това, което нямам, е покой.

Това, което искам, аз го имам -

тук вечното движение да спре,

а неподвижното да се задвижи.

 

Светът е вътре в мен - създава време.

Очите ми с миражи си играят -

сърцето ми ги спря навреме,

преди небето в мен да проиграят.

 

И облаците в мен са аз самата,

защото като мене тяло имат,

и както вечна е във тях водата,

душата в мен не носи мойто име.

 

© Елина Гюдорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??