13 мар. 2015 г., 12:26

Панелна сага 

  Поэзия » Юмористическая
578 0 1

Живеехме си във панелен блок –

блок като блок, от Татовото време –

ни много нисък, нито пък висок,

блок с обичайни битови проблеми.

 

Но ето – демокрация дойде!

Заскачаха горкичките ни сметки.

Един от ток започна да краде,

а друг от топло – мили родни гледки.

 

И неизбежно при такъв развой

настана в блокчето ни бъркотия.

Заджавкаха се всички и до бой

се стигна даже в тази олелия.

 

Но грейна лъч над бедния ни блок

с появата на Лилито Павлова,

че енергийна ефективност в срок

тя обеща ни и фасада нова!

 

Ще дойде светло утрото за нас!

Санирането гратис наближава!

Но кой ли ще запуши, питам аз –

КОЙ? – дупките на цялата държава?

 

 

 

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??