13 июн. 2010 г., 20:51

ПарадЪТ на музите (6) - шахматисткаТА 

  Поэзия » Юмористическая
480 0 4

Аз съм Муза-шахматистка,

преливам от ум, чак ‘’чепикът ме стиска’’,

все съм с няколко хода напред,

Музове превземам наред.

 

Рокади редя без умора,

хич не стой на черешата в двора,

много яко ШЪ сгрешиш,

ако нИ мЪ увЪжиш.

 

Само недей ме пита

за мойта “сицилианската защита” –

стилът е мулто перфекциозо,

макар и малко мафиозо.

 

С цайтнот-а никак не се обичаме,

и все по ръба да тичаме -

той се опитва да ме притиска,

обаче не му стиска,

защото имам отговор готов -

“Винаги е време за любов.”

 

 

Хайде, хайде, Муз любим,

на шах-турнир ме покани -

ако се представиш като пич,

ще се съглася и на реми.

 

 

© Соня Емануилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??