Аз съм Муза-шахматистка,
преливам от ум, чак ‘’чепикът ме стиска’’,
все съм с няколко хода напред,
Музове превземам наред.
Рокади редя без умора,
хич не стой на черешата в двора,
много яко ШЪ сгрешиш,
ако нИ мЪ увЪжиш.
Само недей ме пита
за мойта “сицилианската защита” –
стилът е мулто перфекциозо,
макар и малко мафиозо.
С цайтнот-а никак не се обичаме,
и все по ръба да тичаме -
той се опитва да ме притиска,
обаче не му стиска,
защото имам отговор готов -
“Винаги е време за любов.”
Хайде, хайде, Муз любим,
на шах-турнир ме покани -
ако се представиш като пич,
ще се съглася и на реми.
© Соня Емануилова Всички права запазени