27 окт. 2016 г., 08:29  

Пази се, има много тръни, сине! 

  Поэзия » Другая
1046 1 12

Изтръпвам още от онази притча
как гонел майка си синът-палач.
Тя тичала по голото стърнище,
и ужасена викала през плач:

„Пази се, има много тръни, сине!...
Пази се, мама, ще се нараниш!...”
Отдавна беше, минаха години,
но притчата във мене съхраних!...

Умът ни може и да абдикира,
да спусне пред очите пелена...
Но майчината обич не избира,
не търси подходящи времена!

Кръжи над нас като грижовна птица,
в живота ни, когато прегърми,
сълза проблясва в нейните зеници,
настъпят ли за нас тревожни дни!

Крилата уморени ще отпусне
едва в последния си земен час!
И от небето ангел ще се спусне,
да я превърне в спомен скъп за нас!..

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??