4 авг. 2013 г., 19:41

Пелин и хляб 

  Поэзия
647 0 8

Не ми пробутвайте твърдения
за непорочности библейски,
за седемдневно сътворение
и за пророчества житейски.

Не ми понася фарисейството,
написано в онази книга,
на храмовото ви лакейство
аз мога само да намигна.

Защото искам да съм себе си,
загърбил страхове предишни.
Без илюзорните потребности
и без тамянови излишности.

Доливам си пелин във чашата,
горчиво без "амин" отпивам...
И само в хляба върху масата
на дните смисъла откривам.

 

© Димитър Никифоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??