24 нояб. 2023 г., 14:55

Пепел от есента 

  Поэзия
112 2 1

ПЕПЕЛ ОТ ЕСЕНТА

 

... есента кладе огньове по отсрещните била,

вятърът при всеки повей стърже като с рашпила,

рой пресипнали щурчета скърцат в жълтата трева,

грохна слънцето да крета – в залеза склони глава,

на мравуняци ли пъпли хлад, отнейде връхлетял? –

 

или мракът с черни кръпки кърпи моя дрипав шал,

от валмото на бодила си отскубнах дрипав трън –

плаша зимата – годзила! – зинала във моя сън,

и – към своя край закретал, ще си скътам от света

шепичката топла пепел с въгленче от есента.

 

24 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 5, 45 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??