11 мар. 2017 г., 18:07

Пеперудно 

  Поэзия
734 4 7

Пеперудно


По тихата пътека на нощта 
към ярка светлина като в заблуда
се луташе и трепкаше една
разкошна, малка, пъстра пеперуда.
Но бе различна, цветна като ден,
останалите нощни пеперуди
оглеждаха ,,опасния,, десен
и възмутени взеха да се чудят...
Поглеждаха към своите крила 
изящно едноцветни и прибрани,
решиха….туй са дяволски дела
и трябва тя на тъмно да остане.
И струпани да пазят светлината
да не огрее нейните крила,
на сутринта събраха ги с метлата
под лампата със купчина листа!
…По светлата пътека на деня
една щастлива пъстра пеперуда,
спасена от …безличие и гняв
отново сред цветята затанцува !

© Диана Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??