27 дек. 2013 г., 11:02

Песен отново 

  Поэзия » Философская
335 0 0

От скутите на бронзовото лято
пое ни  в дланите се многоцветна есен.
Заглъхват наш'те стъпки по земята
и пеем  свойта лебедова песен...

Стоим ограбени и остарели,
далеч от Слънцето и от дъха на Дните...
За невъзможното сме закопнели,
тъгуваме на глас за Младините!

О, тази Есен! Тази мила Есен,
защо и тя така припряно гони Дните
и ражда тъжна недопята Песен,
която все творим от Младините!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??