16 авг. 2017 г., 20:39

Песента 

  Поэзия
422 0 1

Вдъхновено от "Евкалиптова гора" на Ищар 

 

https://www.youtube.com/watch?v=fpe9RduCX6k

 

Толкова много еврейска тъга,

толкова силни копнеж и томление,

че ми се ще на колене сега

да се помоля за опрощение.

 

Дума една не разбирам дори,

ала ме вика гласът без пощада,

като неистова клада гори

всяко съмнение, всяка преграда.

 

Сякаш че  ангел говори със мен –

тъй надълбоко и радост, и болка

сливат се, борят се в дръзкия плен

на тленното тяло. Господи, колко

 

близо до тебе ме носи гласа!

Тази тъга ми е лек и спасение!

Литвам в дълбоки, добри небеса

и ви обичам със нежно смирение...

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Динамично и освобождаващо ми подейства, хубаво вдъхновение си получила !
Предложения
: ??:??