В душата ми напира песен
за Твоето величие и красота,
за милостите Ти чудесни,
за силата на любовта.
Прекрасен Бог, на Тебе пея,
на Теб покланям се с възторг.
Щом Ти си жив и аз живея.
От века и до века Ти Си Бог!
Непоклатим и Всеобхватен,
Вселената държиш в ръка.
Ти сътвори ме и създаде
красивите неща в света.
Дъхът ми спира щом над мене
с лицето Си Ти осияваш.
Сърцето ми избра да Те приеме,
а Ти небесен мир ми даваш.
Хваление, поклон и почит
на Бога Всемогъщ и Свят.
В душата ми покой се носи –
тоз химн от нея бе изпят.
© Галина Пенева Все права защищены