2 мар. 2008 г., 11:20

Петле 

  Поэзия » Для детей
1307 0 7

              Петле

 

 

 Ех, петле, пъстрoкрило,

 извило гребена червен,

 синьо-златисто бaгрило,

пера с червеникав тен...

 

Ах, кукуригаш бодро,

пляскаш шумно ти крила...

Твоят звън ни събуди,

баба търси очила...

 

Слънце весело проблясва

и перата ти блестят,

утрото ти пак ме среща,

кукуригаш и крила плющят.

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??