А таз Пислака беше ми сестрица -
споделяше ми чувства на листа,
като малки вюбени дечица
се докосвахме ръка в ръка...
Тя не беше просто химикалка
или стари скъсани пера,
беше мъничка Писалка,
беше моята сестра...
И се виеше Писалката красиво
и ме правеше едва ли не творец,
а днес сълзите от мастило
съхнат ù по тънкия писец...
© Никола Борисов Все права защищены