27 мая 2018 г., 20:56  

Писмо до душата ми ! 

  Поэзия » Любовная
791 2 2

Днес, 

отново мисля за теб...

Сякаш някаква магия

ме е обладала...

Не мога да определя чувството.

Нещо между очакване 

на невъзможното

и спомен от онази вечер..

 

Не искам да изляза от колата..

Тя е като храм, 

ореол на въжделено очакване..

Дори, мисля че усещам още

аромата ти,

близо до мен..

Чувство, което 

не ме напуска от дни..

 

Пиша сега -

не защото знам, 

че ще прочетеш думите ми, 

а защото имам нужда,

потребност да споделя...

 

В писането на истории за любовта, 

човек открива 

и незабравимите мигове

и пропуснатите възможности..

 

Даряваш ми нежност, 

а не се бориш до край!

Това ме кара да мисля, 

че не усещаш,

онова същото копнение, 

каквото аз към теб!

 

Но ако все пак

в миговете, 

когато се срещат 

нашите погледи -

Ти

тайничко

не пропускаш

и във всеки от тях,

се прокрадваш,

за да видиш усмивката ми

или изражението 

изписано на лицето ми -

то тогава не спирай !

Защото точно това очаквам от теб...

 

Ще споделя една тайна...

дълбоко пазена, 

само в мислите 

и в надеждите ми...

...скрита.

 

Когато си близо, 

в мен се въздига -

Не трепет! 

Не въздишка!

Въздига се бунт, 

срещу всички и всеки

делящи ме 

на разстояние от теб..

И най-вече -

бунт към Душата!

 

Защото вината е в нея - 

в несигурността ѝ, 

в очакванията ѝ, 

в чувството, че предава онази душа,

с която преди години се врекоха във вярност...

Но такива се времената -

мила моя, Душа !

Аз преоткрих любовта ! -

намерих нова надежда

и искаш или не, 

примири се .. 

 

Животът продължава!

 

Не ти обещавам само щастие, 

но както и до сега...

обещавам ти,

че ще направя и невъзможното, 

всичко по силите си, 

да изживея този живот... пълноценно!

Веднъж се живее! - нали знаеш..

 

Пусни ме да открия, 

нов ден -

не ме оковавай в тъга.

Все пак, 

ние сме едно цяло...

 

Обещавам ти, 

че ако Тя - ме погледне отново, 

с онзи поглед, 

както в онази нощ -

ще те направя щастлива , Душа!

Повярвай ми!

 

Остави мислите за миналото на

сърцето...

Знам , че сте 

брат и сестра...

и не искаш да страда, 

но то ще ме разбере

и ще ми прости, 

защото му обещах, 

нова, неповторима, 

съкровена любов!

 

Реши, най-сетне 

мила, Душа!

Всичко зависи от теб...

И днес и утре -

усмивката ми 

и щастието - Да !

.. с онази друга жена...

 

С обич, 

Твоят пленник...

на мечти - 

за по-нежна, 

прекрасна 

и не по-малко вълшебна 

споделена любов...

Аз чакам, Душа!...

© Иван Караиванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??