Дядо, аз съм Мими,
мама ме намери,
вечер все ме гушка
и не се чумери.
Вече дом си имам -
стая със играчки,
днес не ме приспиват
лелките - бавачки.
Мама е красива,
много е добричка,
все ми се усмихва,
но пък е самичка.
Двечки си живеем,
аз си търся татко -
мама да обича,
мен да гали сладко.
Колко е приятно
мама да се смее,
слънчице в очите
топло да ме грее.
Много, много, искам
дядо да ми пратиш
най-желан подарък-
мил, гальовен, тати.
Трима под елхата
с коледна звездичка,
няма да съм вече
тъжна и самичка.
Аз и тати с мама
ще сме си семейство,
моля ти се, дядо,
дай ми чудно детство!
© Красимир Трифонов Все права защищены