17 дек. 2023 г., 07:48

Писмо върху първия сняг 

  Поэзия
125 2 3

ПИСМО ВЪРХУ ПЪРВИЯ СНЯГ

 

... сякаш бабичка гърбуша, зъзне зимната скоруша,

къщички в снега не пушат – сви се малкото селце,

тръгна снежната фурия – млъкна старата кория,

друмник, спрях по икиндия със премръзнало сърце,

бухалът от три дни буха – даже глухите го чуха,

дъх пое кърпикожуха! – пролетта ще дойде пак,

 

откъм ледните баири вятър на дудук засвири,

черни гарги на шпалири чоплят бяла туфа сняг,

катерички две се скриха във хралупката си тиха,

ще ги стопля с два-три стиха и шишарка във Фейсбук,

със игличките на бора пиша по снега на двора –

вярвайте ми, мили хора, идат птиците от юг!

 

30 ноемврий 2020 г.

гр. Варна, 11, 30 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??