3 мая 2017 г., 15:58

Платоническа любов 

  Поэзия » Любовная
1276 4 4

Мисля за теб и не мога да спра,

обичам те моя далечна звезда.

Няма жена като теб, любима,

искам с теб да живея, с теб да умра.

Карма, съдба или орис не знам,

а как искам да си до мен, а не да съм сам.

Взирам се в теб и виждам луна, слънце, светлина, разкош:

красиви езера са ти очите, в които плувам цяла нощ.

А когато се събудя сутрин си припомням и моята мечта,

да  си до мен любима моя в мрак и светлина.

Вместо с теб, целувам се с луната;

вместо теб, прегръщам самотата.

Само с теб изразявам си душата и изчезва празнотата.

Видя ли те, усещам топлината, докосвам те чрез вятъра,

говори ми съдбата.

Болката минава, душата ми трепти,

къде си, мила моя, почувствай ме и ти!

© Hristo Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??