21 июн. 2011 г., 15:37

Плуваща Луна 

  Поэзия » Любовная
523 0 2

Питам се ти ли си моята плуваща Луна

Изгряваща на ръба на бездната

Отваряща парашута си за мен

В този нов светъл слънчев ден...

 

Чаках това без да пропускам и миг

Мечтаейки страстно за блажения ти лик

И дочух вечен радостния вик

На пламналото Слънце в мен...

 

Озари ме с твоя любовен глас

Плени ме с погледа си грешен

Тръпки обхваха ръцете ми

Щом погали кожата ми

 

Чуваш ли мелодията сега

Или след очите ми си тръгнала

Както аз следя те без да гледам

Къде ръцете ми творят музика за теб...

 

Мога и точно сега да махна

Погледа си да отместя и отдъхна

Но не ще загубя тази радостна картина

Що в моята душа е все по-жива...

 

Луда е богинята на любовта

В друг капан ме хвърли тя

И отново жертва падам аз

Ще играя докато не падна аз

 

Дано летя нагоре в море

От сладки любовни соли

Не в пропасти от тъмни

Черни дупки носещи беда

 

И може да се върна сам

Но никога няма простя

Ако трябва ще си сама

Ще паднеш в моите небеса...

© Михаел Атанасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??