Русалките се раждат само лятото –
за да не бият на очи сред врявата.
Тогава не тежат и на писателя,
когато трябва да разкаже края им.
В морето, закопчало самотата им,
след всяка буря пазят си завръщане.
Но как мечтаят друг живот русалките,
и принцове, откърмени на сушата!
Русалките живеят само лятото.
През другите сезони са предчувствия.
Измамни обещания рапаните
процеждат в захаросана акустика.
Русалките се раждат само лятото.
Тогава те не плашат с красотата си.
Тогава виждат принцове във пяната,
преди да се удавят в самотата си.
© Елена Биларева Все права защищены
Поздрав!