13.02.2019 г., 10:05 ч.

По Андерсен 

  Поезия
865 2 11

Русалките се раждат само лятото –

за да не бият на очи сред врявата.

Тогава не тежат и на писателя,

когато трябва да разкаже края им.
В морето, закопчало самотата им,

след всяка буря пазят си завръщане.

Но как мечтаят друг живот русалките,

и принцове, откърмени на сушата!
Русалките живеят само лятото.

През другите сезони са предчувствия.

Измамни обещания рапаните

процеждат в захаросана акустика.
Русалките се раждат само лятото.

Тогава те не плашат с красотата си.

Тогава виждат принцове във пяната,

преди да се удавят в самотата си.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??