12 мар. 2012 г., 11:54

По дяволите - толкова си черен! 

  Поэзия
3732 5 47


“Черен си. Ще трябва да те боядисам.” ulianka (Юлия )




По дяволите - толкова си черен!
Прощавай, но не ще те боядисам.
Достатъчно е да ми бъдеш верен,
с къртича слепота да ме обичаш.

По дяволите, толкова си грозен,
че дяволите плашат се от тебе.
За ангелите пък си твърде сложен,
създаден си от непонятно семе.

А Господ си те бие по главата
и скубе си брадите побелели.
Рогатият пък дърпа си рогата
в недрата си кармично полудели.

Но ти си мой, такъв си те направих,
и глух, и сляп, така ми бе угодно.
От тебе да се стряскат всички твари,
ни жив, ни мъртъв – туй е вече спорно.

По дяволите, съмва се човече...
Не ще те стигна колкото да тичам.
Такъв те сътворих проклет–далечен,
да мога само аз да те обичам.

© Николина Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??