28 сент. 2011 г., 22:53

По гроздобер 

  Поэзия » Любовная
1300 0 22

Вдъхновено от "Гроздово" - myanakieva (Мария Я )  


Изгрея месечина, натъкмена,
и във очите ти запали свещи,
седянката се врътна, и засмена -
напи ме с тези погледи горещи...

От гроздобера устните ни лепнат,
ширата е налята в бъчвината -
кипи от сладост - Бакхусова лепта,
а жадни мисли вдигат ми карата...

До тебе ще се хвана на хорото,
най-лична от момите си - гроздееш,
и като руйно вино ме омота -
звънлива песен с устните си лееш...

Кавала ще извадя, ще заситня,
да ми затропаш кръшна ръченица,
косата ти със цвете ще закитна -
зарипай ми в сърцето, пъргавице,

чевръсто люшни гиздаво фустанче,
навивай кърпата – кравай да пише,
да заподскача пендаре-герданче,
та лудо младо само да въздиша...

Вземи ми дъх и мъжка орисия,
па нека заговорки да ни хвърлят -
ще те затъкна в моя свят - кания
на твойта хубост саблена да бъда...

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??