6 февр. 2011 г., 12:07

Почти меланхолично 

  Поэзия » Любовная
641 0 7

ПОЧТИ МЕЛАНХОЛИЧНО

 

 

Втръсна ми от празници и суета –

екзотични кервани в пустиня.

Все по-често искам да оставам сам

или със теб, но да те има

 

истинска, а не като сълза

в окото на измислено момиче.

Тогава сигурно ще заобичам

и по-различните от мен неща:

 

като небето и звездите;

като въздишката на силен океан;

като стъпките по пясъка, изтрити

от най-развихрената му вълна.

 

Омръзна ми в пустините да скитам

и в празниците да замръквам сам...

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??