ПОЧТИ МЕЛАНХОЛИЧНО
Втръсна ми от празници и суета –
екзотични кервани в пустиня.
Все по-често искам да оставам сам
или със теб, но да те има
истинска, а не като сълза
в окото на измислено момиче.
Тогава сигурно ще заобичам
и по-различните от мен неща:
като небето и звездите;
като въздишката на силен океан;
като стъпките по пясъка, изтрити
от най-развихрената му вълна.
Омръзна ми в пустините да скитам
и в празниците да замръквам сам...
© Ангел Веселинов All rights reserved.