3 мар. 2013 г., 15:14

Поглед в полумрака 

  Поэзия
692 0 0

 

 

Едни очи проблясват в тъмнината,

мъжки парфюм по устните горчи.

Ръцете ми потрепват тъй неволно,

а в него отразяват се безброй звезди.

 

На малки глътчици допивам си кафето,

паля си цигара, после стават две и три.

Син поглед, гледам плахо в полумрака

и сърцето ми не спира да трепти.

 

„Да усетя топлината на онези устни“ –

единствената мисъл дето в мен кънти.

Уж близък е, а толкова далечен...

Всичко е мен говори, а устата ми мълчи.

 

 

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??