Как искам аз със тази пролет
да дойдат най-красиви дни!...
И в синьото, със птичи полет,
да литнат нашите мечти...
Да дойдат с хубавото време
и тръпките на любовта...
И щастието връх да вземе!
Да благославяме Света!
И радостта да тържествува.
Аз всякого да чувствам брат.
Това с пари не се купува…
О, искам го, доде съм млад!
В сърцата ни да няма злоба
и завистта си да сменим;
и от утробата до гроба
живота си да променим!!!
© Христо Славов Все права защищены
"В сърцата ни да няма злоба
и завистта си да сменим;
и от утробата до гроба
живота си да променим!!!"
Прекрасен слънчев ден с много, много усмивки!