11 апр. 2010 г., 06:50

Покана за провал 2 

  Поэзия
704 0 7

Знам! - Каза ми, че трябва да съм лош.

Е, не успях!

Виновен ли съм, че сънувам, а не спя напразно?

Мечтите си подреждам нависоко,

за да съм много уморен, когато ги достигна.

Тази година се радвам на сняг,

а от дете не съм го правил.

Дали защото се влюбвам във бялото,

или намразвам изпотени амбиции... не зная...

Защо ме тревожи погледът на Христос от иконата?

Телевизорът е спокоен до перверзност.

Тревожна икона и перверзно спокойствие...

Избор!?!

Избирам да не мога да съм лош.

Дали ще осъзная бялото в снега - не знам.

Когато пламъчето изгори на свещта, която съм запалил...

ще се погледна на Живота в огледалото...

и нека да е тъжен погледът ми - като в икона на Христос...

защото съм поискал да не ти повярвам... 

© Георги Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??