10 окт. 2021 г., 10:01

Помня 

  Поэзия » Другая
429 2 4

на чичо

 

Помня Спешното и дъжд.

Помня притеснени хора.

Помня разтревожен мъж

и линейките на двора

 

Помня мириса на смърт,

смесен с този на белина.

Помня дълъг кален път,

теб - стопен наполовина...

 

Помня звуци, миризми,

помня някакви картини.

Помня шок и как боли-

казват ми, че си починал...

 

Помня офис, каталог

с некролог, ковчег и сладки.

Помня как копаят гроб,

помня рамото на брат ми...


Помня цялата рода

и прегръдката на мама.

И цветя, цветя, цветя...

Теб те няма, няма, няма...

 

Помня в зло и във добро

винаги си бил насреща,

Наближава Рождество,

как без теб да го посрещна?!

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??