17 мая 2017 г., 06:13  

Понякога искам пред очите ми да има тъмна завеса 

  Поэзия
517 0 0

Понякога искам пред очите ми да има тъмна завеса,
през която да мога да виждам,
но погледат чужд да не стига до моите очи.

В тези мои очи
се крие тайна голяма,
превръщаща думите ми 
в нова човешка душа.

Какво ли ще стане,
ако тази тайна 
се превърне е пепел
и погледът мой стане безчувствен.

Затова мечтая пред мен
да има тъмна безкрайна завеса,

през която да мога да виждам,
но за другите да бъде преграда.

© Емил Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??