9 авг. 2022 г., 19:25

Пореден опит да ме отстраниш 

  Поэзия » Философская
270 2 5

 

Усещаш, че не противостоя,

не се препирам, женски чар не пускам,

несвоето не ще си присвоя,

с предястието бързаш да ме схрускаш.

 

Стаила дъх, мълча до умозрак.

Отказах се да прося светлината.

Приспала съм под стъклен похлупак

сърдечен ритъм, опростих вината.

 

Полегнала пред стъпките на Бог,

приемам и прашинките с охота.

Не си от милостта му по-висок

амвон, за да ми сочиш път в живота.

 

© СК Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??