Послание
Звуци ли в ушите си долавяме,
сълза в очите днес ли ще блести.
Мъката се мъчим лесно да забравяме,
омразата в сърцето нека всеки да прости.
Пътеките в живота виждаш каменисти,
забравяш болката в твоите ходила.
Дали в живота си не сме артисти?
Природата диктува свои правила.
В бурните води ни тя завърта,
жестоко удря ни от бряг в бряг.
Болката в сърцата иска да изчегърта,
да нареди ни в природния си впряг.
Дълбоки рани животът ни предлага,
търсим някой да ни утеши,
Дано не търси той облага,
вярата в нас небрежно да руши.
12.01.2011г.
© Васил Йотов Все права защищены