8 мар. 2018 г., 11:29

Послание 

  Поэзия » Другая
288 0 0

На дядо момчето, красиво и силно,
дано да пораснеш засмян и честит.
И нека не знаеш тегло непосилно.
Отгоре ни гледа охлебен чешит.

 

Отгоре се вие свирепата ха̀ла.
Ръцете ѝ грабят и пият тълпа,
а долу народът е дума заспала,
до крехкото тяло на сляпа звезда.

 

На дядо детето, на воля потичай.
Лъчите са твои. Разгледай света.
Бъдѝ магнетичен! Доброто извличай!
Защото те дебне корава ръка…

 

Завесата пада! Лицата са скрити!
Оставаш самичък! Борѝ се! Борѝ!
Животът е свада на дума прикрити.
Късмет ти желая! Успеха бъдѝ!

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??