22 дек. 2013 г., 21:52

Последен шанс за Дядо Коледа 

  Поэзия
436 0 1

Дядо Коледа, искам да зная,

когато си бил ти малко дете,

кой подаръците ти е доставял

и кога тази работа я пое?

 

Как се казваше твоята майка

и как научи всички езици?...

Питам те сега и се вайкам.

 По английски искам шестици.

 

Мисля след време да те заместя.

Все не ми носиш каквото желая.

Искам подаръци от лесни по-лесни,

а татко се ядосва накрая.

 

Тази година, да ти е леко,

ще си поръчам нещо скромно.

И през комина да минеш меко,

и в шейната да ти е удобно.

 

Банкова карта с два-три милиона

постави ми я във палтото,

а може и в джобчето на панталона.

Трябва ми старт за живота.

 

Татко и мама така ще се радват,

а аз ще си купя елени.

Дано и на мен ми е бяла брадата.

Последен шанс и те сменям!

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??