29 янв. 2019 г., 13:57

Последна зима 

  Поэзия
798 6 5

 

Градът вкочани се.

Буксуват таксита

и зяпат те с взор недоспал

угрижени лелки,

кахърни бабета.

За днес ни си крал,

нито ял.

В ушите ти писка

досадният вятър

и пéша ти дърпа

без свян.

Ти знаеш,

че всичко 

е скапан театър,

но пееш, когат' си пиян.

Не знаеш

на'де да вървиш, 

не се питаш,

а бавно притваряш очи.

Пред теб тротоара

вихрушка премита.

И вече си стигнал

почти...

 

© СК Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Зимата през моя поглед »

24 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??