27 окт. 2017 г., 19:25

Последната любов 

  Поэзия
400 2 3

                "Последната любов е днешната"

                 Таня Мезева

 

Аз търся вчерашната си любов,

защото днешната я няма.

Загуби се в тайфун суров.

И бе заблуда и измама,

 

че мога да я върна аз,

гласа си мек да й постеля,

със тиха нежност в стръмен час

внезапно пак да я спечеля.

 

Но днешната любов мълчи

и неразумно се укрива.

Избягва моите очи.

Превръща ме във факла жива.

 

Напразно търся път и брод.

Сънувам в стихове. Мечтая.

Изминах половин живот,

опитвах се да разгадая,

 

кога ще дойде, как, къде,

дали ще е красива?Грешна?

Във Рай ли ще ме отведе

или във Ад със дата днешна?

 

Ще е богата на мечти,

или от просяка по бедна?

Отчаяла съм се почти...

Любов да е... макар последна!

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??