3 апр. 2008 г., 14:27

Последният миг 

  Поэзия » Белые стихи
912 0 2

Последният миг

 

Ако зная, че след две секунди си отивам,

ще успея ли да се сбогувам със следобедния птичи звън?

Ако имам само две секунди време,

ще дочакам ли отроненият лист

да завърши своя полет на асфалта?

Ако след две секунди няма да ме има,

как ще разбера дали онази мравка

взела си е глътка въздух

след връхлетялата я капка дъжд?

Ако зная, след две секунди си отивам,

за една ще хвана за ръка

последния си слънчев лъч.

Ако имам само две секунди време,

последната ми ще ми стигне точно за една усмивка.

© Теодора Пенева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??