4 мая 2006 г., 22:40

Последно ли е... 

  Поэзия
659 0 3
/бета – версия, вариация/

Скъп е знай живота
с пълни шепи го вземи.
Радвай се, че дишаш,
вземай и раздавай ти!
/в изпълнение на Джина Стоева/

Кой във дните бурни те обича,
и кого във утрините срещаш?
В нощен здрач към теб се е затичал,
мислите му светли още сещаш?

Той и в дните бурни те обича,
за приятелството що ли не би дал.
И се радва и тихо се врича,
че така е само и истински живял.

Почувства ли той душата, очите
позна ли там и радост, и тъга?
И разбра ли как се скиташ,
дали пък зимата разказа му това?

И днес пак той успя да те спаси
и в теб да вдъхне вяра свята,
и как ли би могъл да си спестиш
копнежа – нейде по Земята
с очите на мечтател да тъжиш
за свестен и любим човек –
приятеля си мил ела и виж.
Дано да не е в следващия век...

На приятел рамо
и на просяк късче хляб
от сърце раздавай-
гостенин си в този свят....
/песента е "Пясъчен часовник/
30.04.2006год.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Той и в дните бурни те обича,
    за приятелството що ли не би дал.
    И се радва и тихо се врича,
    че така е само и истински живял."
    Поздрав за стиха Мери и за посланието!

  • Мери, отлично!!!
  • Не съм я чувала тази песен"Пясъчен часовник".
    Но ми харесва стиха ти Мери!"и как ли би могъл да си спестиш
    копнежа – нейде по Земята
    с очите на мечтател да тъжиш"
    Хубаво!
Предложения
: ??:??