Последвай славея в ръжта,
да ти покаже как лети се нашироко!
От песен тъжна той оплита синева,
сълзица бистра трепва в окото.
Последвай бързо бурната река
да те научи как се пада отвисоко!
В страданието на нейната вода
дъга извира цветна и дълбока.
Последвай тихо нечия тъга!
Отпий горчиво от душата!
Магия от светулки в нощта
ще заличи тревогата в луната.
Последвай смело моята тишина,
родила се от здравеца зелена!
Подай ми нежно своята ръка
... и аз ще ти даря вселена.
© dreamsinrhymes Все права защищены